BÆredygtighed

The Ark Collection-restauranterne tager alle udgangspunkt i en plantebaseret kost af høj kvalitet samt omtanke for vores planet. Vores restauranter er beliggende flere steder i København. Bistro Lupa er en af dem. For at se vores søsterrestauranter, klik her.

Vores menuer er inspireret af årstiderne, lokale råvarer og globale påvirkninger. The Ark Collection tilbyder en restaurantoplevelse til enhver anledning, smag og budget. Gennem vilje og godt håndværk bestræber The Ark Collection sig på at vise, at plantebaseret mad kan være spændende og fuld af smag, for på den måde at inspirere folk til at spise mindre kød og dermed lette miljøpåvirkningen på vores klode.
‘Conscious, yet exciting, dining.’

VORES BÆREDYGTIGE MANIFEST

bÆredygtighed

Hos Lupa stræber vi efter bæredygtighed som en væsentlig del af vores forretningsmodel, lige fra vores mad til vores møbler. Vores cocktails er et kreativt og moderne tvist på klassikerne. Vi er drevet af en bæredygtig ideologi, og stort set alt på menuen er hjemmelavet uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Vores bæredygtige praksis tager udgangspunkt i nulspildstankegangen. Vi genbruger vin, te og kaffegrums og omdanner det til hjemmelavet likør og vermouth. Vi anvender ikke citrusfrugter, men fermenterer i stedet vores egne smage og syrer for at balancere smagen i vores drikkevarer. I vores cocktails og drinks bruger vi 90% nordisk spiritus for at vise respekt for vores lokalsamfund, og vores vine er fra små vingårde i Europa. Vores vine er næsten alle sammen 100% økologiske, heraf er nogle biodynamiske og nogle naturvine. Vores øl er fra Mikkeller.

Vores menu fokuserer på årstiderne, og hvor det er muligt, også på lokale råvarer. Vores bæredygtige tilgang afspejles i, hvad der serveres på tallerkenerne og i hele processen fra levering af råvarer til forberedelse af maden. De fleste af vores leverandører ligger inden for to timers kørsel, og mange af dem kommer med deres varer på cykel. Vi genbruger mange af vores råvarer og produkter som tilbehør i vores cocktails, og vi genbruger også vin til fx saucer samt bananskræl til cocktails.

Derudover anvender vi bæredygtige toiletartikler, og vi sorterer al vores affald. Vi er ikke perfekte, men vi prøver - og vi tror virkelig på ordsproget

’We don’t need a handful of people doing zero waste perfectly. We need millions of people doing it imperfectly.’


Vidste du, at vi er medejer af en svampefarm? Funga Farm er Danmarks eneste økologiske, urbane svampefarm med lokalproduktion af svampe, helt uden håndværksmæssigt sidestykke.

Vi tror på, at der ligger et kæmpe potentiale i svampe, og at de kan bane vejen for en mere bæredygtig fremtid.


fouragere

Fra marts til november fouragerer vi til vores restauranter. Ved at forsyne os med råvarer fra den vilde, danske natur får vi mulighed for at skabe en mere lokalt forankret menu. Vi plukker omkring 40 forskellige planter på Sjælland, Bornholm og i Sverige. Vi er trænet af Nomas hovedansvarlige for fouragering, og vi følger hendes mantra om at genindføre den vilde natur på restauranternes menukort. Vi fouragerer ansvarligt, og vi tager kun det, vi har brug for fra steder, hvor der vokser rigeligt. På nogle af planterne plukker vi kun deres toppe for at tilskynde dem til yderligere vækst..


VORES BAR

Vores cocktails er et kreativt og moderne tvist på klassikerne. Vi er drevet af en bæredygtig ideologi, og næsten alt på menuen er hjemmelavet, uden at vi er gået på kompromis med kvaliteten.

Vores bæredygtige praksis tager udgangspunkt i nulspildstankegangen. Vi genbruger vin, te og kaffegrums og omdanner det til hjemmelavet likør og vermouth. Vi anvender ikke citrusfrugter, men fermenterer i stedet vores egne smage og syrer for at balancere smagen i vores drikkevarer. Vi anvender 90% nordisk spiritus i vores cocktails og drinks for at vise respekt for vores lokalsamfund. Vores vine er fra små vingårde i Europa. Næsten alle vores vine er 100% økologiske, nogle er biodynamiske og nogle er naturvine. Vores øl er fra Mikkeller, og vores cider er fra Cider Revolution i Nordvest.

Læs mere om vores upcycling her.


TallerkeNEr

Smukke farver og livshistorie. Vores tallerkener er fra den lokale vintagebutik Veirhanen i Ravnsborggade, Nørrebro, som har eksisteret siden 1973. Vi er helt vilde med at puste nyt liv i gamle ting, som ellers ville være glemt for altid. Forestil dig alle de historier, tallerkenerne gemmer på, og hvor meget måltidskulturen har ændret sig gennem tiden. Med respekt for fortiden forsøger vi, som altid, at vise vejen mod fremtiden.⁠


BÆREDYGTIGt DESIGN

med Jenia Nelisova
Bærdygtig Kunst Zane Kraujina Jenia Nelisova Bistro Lupa

VÆGKUNST

Kunstværkerne på vores vægge er lavet af Zane Kraujina og Jenia Nelisova. Ideen bag kunsten er dels at tilføre en god akustik til rummet, dels at skabe fokus på vores bæredygtighedskoncept. Til værkerne har vi anvendt tørrede, vilde planter, lærredsstof og korkpropper - og vores mødres aflagte håndklæder er gemt inde bag lærrederne for give en ekstra god lydabsorbering.

BÆREDYGTIGE DESIGN Bistro Lupa

J46-STOL

Vores stole er fra FDB Møbler, et dansk møbelproduktionsfirma med en lang tradition for holdbare produkter og en bæredygtig praksis. FDB Møbler har siden 1940erne skabt funktionelle og smukke møbler af høj kvalitet til den brede befolkning. Stolene er FSC-certificerede og bærer desuden svanemærket.

BÆREDYGTIGE Møbler Bistro Lupa

LAMPER


Designer: Tom Rossau

Vores FSC-certificerede lamper er håndlavet af den danske lyskunstner Tom Rossau, som producerer lamperne i sit værksted på Frederiksberg. Lamperne skaber den perfekte balance mellem geometri, materialer og naturligt og kunstigt lys.


TeKStileR


Design: Maharam Design Studio


Studio: Kvadrat

Vores møbler er polstret med fibre fra genbrugte tekstiler. Genbrugsfibrene er blevet bearbejdet, spundet og derefter vævet og farvet.


VORES BORDE

Vores bordplader er lavet af 400 år gammelt egetræ fra den tidligere avlsgård Sandagergaard, som nu er en del af Gyldensteen Gods på Nordfyn. Avlsgården blev bygget omkring år 1700 og bestod af flere bygninger opført i trækonstruktion. I 2013 styrtede den ene lade sammen i en orkan, og det var kun muligt at redde omkring en tredjedel af gården, heraf en del af trækonstruktionen. Det helt unikke og meget smukt patinerede træ kan nu få en helt ny historie.


Ananas Læder Bistro Lupa

PUDER


Produkt: Piñatex


Studio: Ananas Anam


Founder: Dr. Carmen Hijosa

Vores Piñatex puder er lavet af ananasblad. Bladene er biprodukter af eksisterende landbrug, og deres udvikling støtter landbrugssamfund.


AKUSTISKE PANELER

Studio: BAUX

Vores akustiske paneler er fra vores svenske venner BAUX på den anden side af sundet. Panelerne er lavet af et miljøvenligt, genanvendeligt materiale, som består af træuld, cement og vand.