BÆredygtighed
The Ark Collection-restauranterne tager alle udgangspunkt i en plantebaseret kost af høj kvalitet samt omtanke for vores planet. Vores restauranter er beliggende flere steder i København. Bistro Lupa er en af dem. For at se vores søsterrestauranter, klik her.
Vores menuer er inspireret af årstiderne, lokale råvarer og globale påvirkninger. The Ark Collection tilbyder en restaurantoplevelse til enhver anledning, smag og budget. Gennem vilje og godt håndværk bestræber The Ark Collection sig på at vise, at plantebaseret mad kan være spændende og fuld af smag, for på den måde at inspirere folk til at spise mindre kød og dermed lette miljøpåvirkningen på vores klode.
‘Conscious, yet exciting, dining.’
VORES BÆREDYGTIGE MANIFEST
bÆredygtighed
Hos Lupa stræber vi efter bæredygtighed som en væsentlig del af vores forretningsmodel, lige fra vores mad til vores møbler. Vores cocktails er et kreativt og moderne tvist på klassikerne. Vi er drevet af en bæredygtig ideologi, og stort set alt på menuen er hjemmelavet uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Vores bæredygtige praksis tager udgangspunkt i nulspildstankegangen. Vi genbruger vin, te og kaffegrums og omdanner det til hjemmelavet likør og vermouth. Vi anvender ikke citrusfrugter, men fermenterer i stedet vores egne smage og syrer for at balancere smagen i vores drikkevarer. I vores cocktails og drinks bruger vi 90% nordisk spiritus for at vise respekt for vores lokalsamfund, og vores vine er fra små vingårde i Europa. Vores vine er næsten alle sammen 100% økologiske, heraf er nogle biodynamiske og nogle naturvine. Vores øl er fra Mikkeller.
Vores menu fokuserer på årstiderne, og hvor det er muligt, også på lokale råvarer. Vores bæredygtige tilgang afspejles i, hvad der serveres på tallerkenerne og i hele processen fra levering af råvarer til forberedelse af maden. De fleste af vores leverandører ligger inden for to timers kørsel, og mange af dem kommer med deres varer på cykel. Vi genbruger mange af vores råvarer og produkter som tilbehør i vores cocktails, og vi genbruger også vin til fx saucer samt bananskræl til cocktails.
Derudover anvender vi bæredygtige toiletartikler, og vi sorterer al vores affald. Vi er ikke perfekte, men vi prøver - og vi tror virkelig på ordsproget
’We don’t need a handful of people doing zero waste perfectly. We need millions of people doing it imperfectly.’
BÆREDYGTIGt DESIGN
med Jenia Nelisova